(+373) 68 77-05-05
(+373) 68 17-55-55
sdgrandlux@gmail.com

- descrierea usilor metalice GL5

 

Toc din oțel а ușii masive din metal GL-5 este compusă din țeavă de profil pe perimetru. Carcasei îi revine o mare parte din greutatea foii de ușă, care cîntărește de la 80 pînă la 140 kg. De aceea pentru confecționarea ramei carcasei este folosit laminatul profilat, ceea ce-i oferă o rezistență solidă construcției solide a ramei din oțel a ușii metalice de intrare. Pentru a fi fixată în golul de ușă, este necesară o carcasă rezistentă, solidă și rigidă.


Porticul din spate

La etapa actuală, cea mai trainică și durabilă construcție a carcasei, este rama cu portic și etanșant dublu

Porticul este o proeminență din metal sau MDF pe rocul ușii. Servește pentru o mai bună izolare acustică și termică a ușii și pentru a preveni pătrunderea nedorită în interiorul încăperii. Cînd ușa este închisă porticul nu permite să ajungem la coardele lacătelor și șuberelor, nu permite să presăm ușa și să o scoatem din balamale. Porticul din spate, permite, de asemenea, instalarea unui contur suplimentar de etanșant. Aceasta înseamnă, că, atunci cînd ușa este închisă, foia de ușă aderă la rama ușii, astfel izolînd apartamentul de curenți, zgomot și mirosuri neplăcute.

Ușa din metal GL-5 este dotată cu portic metalic din spate pentru prag din MDF pe tot perimetrul tocului.

.


Pervazul de uză

Scopul pervazului de ușă este de a ascunde degajamentul dintre tocul ușii și golul de ușă, acoperit cu spumă poliuretanică.

Însușii pervazul de ușă din MDF, este, mai degrabă o finisare decorativă a aspectului exterior al ușii.

Fixarea ascunsă a pervazului extern de ușă

Pervazul extern de ușă este fixat de toc cu lamele metalice speciale. Din partea exterioară a ușii nu veți vedea nici un șurub autofiletant, deci nu este posibil să fie deșurubate și să se ajungă la foaia de ușă.

Pervazul de ușă este fixat cu lamele speciale, sudate la construcția de bază a tocului ușii din metal. Lamelele sudate lateral susțin pervazul de ușă și se ascund în fixarea laterală a golului de ușă umplut cu spumă poliuretanică.

Balamalele

Lacătele și balamalele sunt partea funcționabilă a ușii. Pentru o funcționare buna și durabilă balamalele sunt confecționate din alamă turnată (aliaj din metal și cupru). Acest aliaj ultrarezistent asigură:

   • Închiderea și deschiderea lentă a ușii, funcționarea impecabilă a balamalelor,
 • Timp îndelungat de funcționare,
 • Rezistență la uzură
Rezistență excelentă la coroziune.


Antităiere balamale (pivot de protecție)

Este o completare importantă pentru protecția ușii dvs. Antităierea este confecționată din oțel turnat. Principala lor menire este de a proteja balamalele contra tăierii.

Dacă hoțul de locuințe va încerca să pătrundă în interiorul încăperii, tăind balamalele, iar la ușa dvs. sunt instalate pivoturi de protecție, atunci el nu va obține nimic. Ușa va rămîne în toc, ținîndu-se în grindele lacătelor pe de o parte și în pivoturile de protecție pe de altă parte.

Etanșant dublu (din poliuretan)

Cea mai importantă funcție a etanșantului este protecția încăperii contra mirosurilor străine, zgomotului, prafului și curenților.

La ușa din metal GL-5 există două contururi de etanșant dublu: un contur este fixat între ramă și foia ușii, al doilea contur – între foaie și porticul din spate a tocului de ușă. Împreună aceste două contururi de etanșant:

 • Diminuează consumul de energie din contul izolării termice,
 • Elimină sunetele stridente neplăcute, pe care le scoate o ușă din metal la închidere, după instalarea etanșantului, ușa se închide lin și silențios,
 • Asigură aderența ermetică a foii de ușă la toc,
Protejează încăperea de zgomot, umiditate, aer rece, particulele fine de praf sau mirosuri pătrunzătoare.

Plăci de montare

Instalarea ușilor de intrare în golul de ușă cu ajutorul pivoților din oțel, care se introduc în orificiile, sfredelite în golul de ușă, special pentru ei. De acești pivoți de oțel se fixează plăcile de montare și sunt sudate pe întreg perimetrul ușii. Specialiștii consideră ideale, două variante de fixare a tocului de ușă de perete: cu șase șuruburi de ancorare sau șase pivoți cu sudare. De tocul ușii sunt sudate plăcile de montare (o altă denumire a lor – tirant). Ultimele prezintă niște plăci din metal cu grosimea de 2-5 mm și lățimea de nu mai puțin de 5 cm, un capăt al cărora este sudat de tocul ușii, iar la celălalt este un orificiu pentru pivoți sau șuruburile de ancoră (de regulă, sunt sudate cîteva plăci din partea stîngă și dreaptă a tocului ușii). Astfel se mărește rezistența întregii construcții față de scoaterea din golul de ușă. La etapa actuală, o astfel de instalație este considerată cea mai sigură. Numai ușa sudată în așa mod este considerată ca cea mai sigur fixată în golul de ușă.

Pragul de metal

Numai pragul metalic este admis în construcția ușilor din oțel, deoarece el este mai rezistent, în comparație cu pragul din MDF, lemn sau alte materiale. Nu tot timpul reușim să pășim peste prag, și deseori dvs. îl călcați, cînd intrați în casă, de aceea el obligatoriu trebuie să fie din metal. De el, de asemenea se fixează al doilea contur de etanșant, ceea ce asigură o izolare termică și acustică suplimentară.

Pînza de ușă a ușii din metal GL-5 este o construcție foarte masivă și capitală, ce ne amintește de o prăjitură cu mai multe straturi: țeava profilată din perimetru, tablă de oțel, nervura de rigidizare, placă minerală, două aplicații din MDF. Obținem o construcție trainică, stabilă, verificată în timp.


Tablă de oțel 1.5 mm

Este sudată de rama de bază a foii de ușă.

(Pentru comparație, pot fi ușor sparte ușile, care sunt executate din table subțiri din metal, pînă la 1 mm, spre exemplu cele din China, care sunt confecționate din metal, cu grosimea de 0,5 mm sau 0,8 mm, care pot fi sparte cu un simplu cuțit de conserve).

De aceea pentru ușa din metal GL-5 noi folosim tablă de oțel de 1.5 mm, din exterior, care protejează sigur lacătele și șuberele de spargere și sfredelire. Este de ajuns pentru o ușă sigură și rezistentă.

Nervură de rigidizare

La tabla externă a foii ușii sunt sudate cîteva nervuri verticale de rigidizare. Specialiștii consideră, că cu cît mai multe nervuri de rigidizare conține foaia de ușă și cu cît mai late sunt în comparație cu adîncimea tocului, cu atît mai rigidă va fi construcția ușii din oțel în totalitate. Nervurile de rigidizare pot fi verticale sau orizontale. În afară de faptul, că ele sunt un obstacol suplimentar în încercarea de a desprinde foaia de ușă de toc, ele nu permit ca materialul termoizolant, care umple foia de ușă, să se lase.

Placa minerală

Placa minerală de o densitate înaltă este formată din vată minerală impermeabilă, care are cei mai mari indici de puritate ecologică, densitate, conductibilitate termică, incombustibilitate, ce corespunde cerințelor contemporane față de materialele termoizolante, adică este o formă ecologic pură de umplere a ușii de intrare din oțel.

Folosirea etanșantului în formă de vată minerală în calitate de izolare termică și acustică, permite crearea condițiilor confortabile în interiorul încăperii – să se păstreze căldura iarna, și vara să fie răcoare, să fie diminuat efectiv nivelul de zgomot, și în același timp, nu este toxică.

Vizorul

Este un dispozitiv, care permite să vezi vizitatorii de după ușă fără a o deschide, să afli ce se întîmplă în casa scării. La acest model GL-5 este instalat un vizor panoramic, ce permite să vezi toată casa scării. El se deosebește prin un extins de viziune – 180 grade.

Lacăt de suvald "KALE" (Turcia)

La ușa de fer se recomandă să fie instalate concomitent două lacăte: de suvald și cilindric.

Lacătele de suvald sunt lacătele cu sistema secreta care depinde de numărul de suvalde, amplasarea și forma lor. Lacătele de suvald își au denumirea de la piesa principală a mecanismului cu cod – suvaldele (astfel se numesc șildurile de diferită formă) – elementului de secretizare, este acea parte a lacătului, care este individuală pentru fiecare exemplar de lacăt și asigură deschiderea lui numai cu cheia "proprie" .

Broasca îngropată de sus la ușa din metal GL-5 este de producție turcească "KALE" și are mai bine de 80 000 de combinații.

Lacăt cilindric

Lacătele cilindrice, probabil că sunt cele mai răspîndite. „Inima” acestor lacăte este mecanismul cilindric, care protejează codul lacătului. Mecanismele secrete sunt formaеe din știfturi cu arc, de diferite dimensiuni. Aceste piese sub acțiunea cheii – purtătoarea de cod, se aliniază într-o combinație anume, și, după descifrarea codului, îi permit cheii să întoarcă rotorul cilindrului. Rotorul cilindrului transmite momentul rotător mecanismului lacătului, încuindu-l sau descuindu-l. Lacătele cilindrice, de regulă, au chei plate, pe marginile cărora sunt plasați zimți sau canale punctiforme. Numărul de zimți/canale trebuie să corespundă numărului de știfturi pe cilindru. Cu cît mai mare este numărul știfturilor de lucru, cu atît mai înalt este nivelul de secretizare al lacătului, și cu atît mai greu este să-l deschizi. Indicii nivelului teoretic de secretizare a mecanismelor cilindrice pot atinge nivelul de zeci de miliarde de combinații.

Broasca îngropată de jos la ușa din metal GL-5 este de producție turcească "KALE" și de asemenea are mai bine de 80 000 de combinați.

 

Element blindat antiefracție "KALE"

Este protecția ialei contra dezbaterii, sfredelirii, spargerii. Plăcile și elementele blindate antiefracție sunt confecționate din aliaj solid din diferite metale de calitate înaltă. Aceasta mărește rezistența ușii la acțiuni mecanice. plimentară.

Șuberul (lacăt de noapte)

Șuberul incorporat închide ușa din interior în așa mod, că nu este posibil să fie deschisă cu cheia din exterior. Adică este comod să închizi cu el ușa noaptea, sau, cînd suntem înăuntru, să închidem ușa fără a utiliza cheia.

IMPORTANT !!! Cînd în apartament sunt copii mici, sau persoane în vîrstă, care pot să se încuie din interior și nu sunt în stare să deschidă ușa, la dorința clientului, există funcția de a deconecta complet mecanismul șuberului.

Ușa din metal GL-5 este dotată concomitent cu atît cu mecanisme cu suvald, cît și cilindrice. Plus la acestea există și șuber încorporat de noapte. De aici rezultă, că orice acțiune de vandalism asupra sistemului de lacăte va necesita mult mai mult timp.

Panouri MDF cu folie PVC

Aplicația MDF corespunde în totalitate tuturor cerințelor față de materialele contemporane – ecologic inofensivă, rezistentă, poate fi ușor prelucrată cu freza și cu alte mașini de prelucrare mecanică. După aplicarea desenului, aplicația MDF în exterior se acoperă (cu ajutorul presei cu vacuum) cu folie PVC, rezistentă la acțiunea factorilor atmosferici, inclusiv la umiditatea aerului, la apă, la razele ultraviolete, temperaturi joase.

Datorită acoperirii cu PVC suprafața ușii GL-5 poate fi curățată ușor și spălată cu orice remedii menajere,

 • Rezistență la acțiunea materialelor abrazive și la alte deteriorări mecanice
 • Nu absoarbe umiditatea,
 • Astfel nu permite dezvoltarea microorganismelor pe suprafața ei,
 • Termorezistentă
 • Rezistentă la zgârieri
 • Culoare rezistentă

Compania "SD Grand Lux" merge în pas cu timpul. Cu apariția noilor tehnici de o exactitate înaltă, se schimbă în bine și construcția ușilor:

 • Sunt adăugate noi elemente de consolidare a sistemului de lacăte,
 • șuruburile autofiletante sunt ascunse atît din interior, cît și din exterior,
 • se schimbă fixarea porticurilor și pervazurilor, etc..

Fiind o întreprindere producător, care are grijă de calitatea produselor sale, noi ne rezervăm dreptul să schimbăm construcția ușii, la discreția noastră, fără să destăinuim secretele individuale de producere.